Деминерско радилиште Црни бунари- једно од захтјевнијих

СРНА
Деминерско радилиште Црни бунари- једно од захтјевнијих

САРАЈЕВО- Деминерско радилиште Црни бунари код Босанског Грахова једно је од захтјевнијих локалитета гдје се улажу значајни напори да би било очишћено од мина, изјавио је замјеник министра одбране у Савјету министара Мијо Крешић.

Крешић је навео да ту припадници Деминерског батаљона Оружаних снага БиХ улажу напоре да би ово подручје било деминирано, али и ексхумирани посмртни остаци. Ту се трага "за посмртним остацима погинулог припадника Седме гардијске бригаде Хрватске војске Пуме" због чега је, како наводе из Министарства одбране у Савјету министара, значајно деминирање тог локалитета.

Крешић је то деминерско радилиште данас и обишао са војним аташеом Хрватске бригадиром Давором Кираљом. Црни бунари код Босанског Грахова представљају једно од 20 и више деминерских радилишта у БиХ на којем су ангажовани припадници деминерског батаљона Оружаних снага.

џОружане снаге БиХ обављају око 30 одсто свих активности у процесу уклањања мина и тиме дају и више него значајан допринос стварању безбједног окружења широм БиХ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана