Делегати Борачке организације Дервента неће на скупштину БОРС-а у Бијељини

СРНА
Foto: Aрхива

ДЕРВЕНТА - Делегати Градске борачке организације Дервента неће присуствовати Скупштини Борачке организације Републике Српске /БОРС/, која је најављена за данас у Бијељини, јер није сазвана у складу са важећим актима БОРС-а, саопштено је из дервентске Борачке организације.

"Након сагледавања свих аспеката догађаја у БОРС-у и око организације, одлучено је да делегати у Скупштини БОРС-а из Дервенте не присуствују сједници коју је сазвао предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца", наведено је у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да је чињеница да су се у јавности, али и у дописима неких општинских борачких организација појавиле кандидатуре за предсједника БОРС-а.

"То упућује да се, мимо легалних и легитимних процедура, догађа процес који додатно компликује ситуацију. Позивамо све актере доношења одлука у БОРС-у на јединство и дјеловање у интересу чланова породица погинулих бораца, војних инвалида и демобилисаних бораца. Нажалост, у овом тренутку одвија се огољена борба за власт у БОРС-у, што ни на који начин неће допринијети реализацији програмских циљева и задатака", пише у саопштењу.

Градска борачка организација Дервента истакла је да се залаже за дјеловање у оквиру Статута и осталих важећих аката БОРС-а, као и у оквирима закона који дефинишу рад удружења грађана, те за спровођење процедура заснованих на демократским принципима од којих је јавност рада један од најважнијих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана