Давор Прањић организовао божићни пријем у Бањалуци

В.К.С.
Foto: predsjednikrs.net

БАЊАЛУКА-Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Давор Прањић упутио је вечерас поруке мира, љубави и радости током традиционалног пријема уприлоченог поводом предстојећег Божића.

Прањић је из Бањалуке поручио да све оно што је лијепо не треба кварити.

- Пандемија нас је мало зауставила и у томе, али у добром духу, добром расположењу и још бољег здравља настављамо ову лијепу традицију. И овом приликом шаљемо поруке и узајамног поштовања свих нас и бољег сутра за све - рекао је Прањић.

Позиву су се одазвале бројне личности из јавног живота Републике Српске и БиХ.

Предсједник Српске Милорад Додик је нагласио да је пријем лијепа пракса која се наставља у оквиру кабинета потпредсједника Републике.

- Ово је дивна прилика да се људи сретну и да Република Српска покаже своје лице, односно да је широка за све који овдје живе те да поштује све идентитете и намјерава да ојача свој приступ уважавању колективитета, прије свега конститутивних народа како то пише у Уставу БиХ - рекао је Додик.


Пријему је присуствовао и потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Ћамил Дураковић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, предсједавјаућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, министри у Влади Српске, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, бањалучки бискуп Фрањо Комарица и други гости из политичког и друштвеног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана