Давидовићева уручила школски прибор ђацима дома "Рада Врањешевић"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је приликом посјете Дому "Рада Врањешевић" у Бањалуци уручила 50 пакета школског прибора ђацима у овој установи за почетак нове школске године.

"Уручили смо ђацима у овој установи школски прибор поводом почетка нове школске године. Вјерујем да ће им бити од користи", рекла је Давидовићева новинарима.

Она је навела да Дом "Рада Врањешевић" има подршку институција Републике Српске, јер запослени у овој установи раде одговоран посао, како би њихови штићеници израсли у добре и честите људе.

Давидовићева је пожељела свим ученицима у Републици Српској срећан почетак нове школске године, те пуно успјеха, радости и дружења.

Она је подсјетила да Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске обезбјеђује бесплатне уџбенике за одличне ученике из вишечланих породица од трећег до деветог разреда.

Давидовићева је напоменула да бесплатне уџбенике обезбјеђује и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Вршилац дужности директора Дома "Рада Врањешевић" у Бањалуци Даријана Кецман изразила је захвалност Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске за значајну донацију школског прибора.

Кецманова је рекла да Дом ове године има 71 ђака и осам студената.

"Сваке године септембар је за нас велики изазов, као и за родитеље у локалним заједницама. Наш задатак је много тежи, јер ми ове године у школу спремамо 71 ђака, а уз подршку ресорног министарства, наш задатак је ријешен", истакла је Кецманова.

Коментаришући случајеве прошлогодишњег злостављања дјеце у овој установи, Кецманова је рекла да су након тих догађаја пооштрени услови приликом запошљавања у Дом.

"Наша установа сада тражи налаз клиничког психолога са посебним освртом на тест личности, увјерење да се против будућег радника не води кривични поступак, да није осуђиван, те да није евидентиран у регистру педофила. Мислим да ћемо на овај начин све немиле потенцијалне догађаје елиминисати", поручила је Кецманова.

Она рекла да има сазнања да се против обојице портира у овој установи воде одређени кривични поступци, те да они више нису радници у овој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана