Давидовићева уручила донацију одјељењу дјечије хематоонкологије

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић уручила је данас донацију Одјељењу дјечије хематоонкологије Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске поводом Међународног дана дјеце обољеле од малигних болести.

Давидовићева је истакла да су се малишани који се лијече на овом одјељењу у најранијој животној доби суочили са великим теретом, те да је задатак институција да учине све да би им боравак у болничкој постељи на сваки начин био олакшан. "Ово је и прилика да пружимо подршку како дјеци, тако и родитељима јер се са болешћу дјетета суочава и бори цијела породица", навела је Давидовићева.

Она је напоменула да Министарство породице, омладине и спорта пружа подршку и Родитељској кући у којој бораве породице малишана обољелих од малигних болести, а који се лијече на УКЦ-у Српске, саопштено је из Министарства. Давидовићева је са помоћником директора УКЦ-а Српске за медицинске послове Слободаном Хајдером и шефом Одјељења дјечије хематоонкологије Јелицом Предојевић Самарџић разговарала о изазовима са којима се сусрећу у периоду пандемије вируса корона и потребама када је ријеч о лијечењу малишана на Одјељењу.

Она је захвалила љекарима и медицинском особљу за све напоре које улажу у борби за здравље пацијената, нарочито у периоду пандемије вируса корона и нагласила да ће у Министарству породице, омладине и спорта увијек имати подршку и партнера. Представници УКЦ-а оцијенили су да је досадашња сарадња са оцим министарством коректна и да се приликом сваке посјете и донације водило рачуна о потребама малишана, али и особља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана