Давидовић: На младима обавеза да сачувају обичаје Рош Хашане

ГС
Давидовић: На младима обавеза да сачувају обичаје Рош Хашане

БАЊАЛУКА- Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић упутио је честитку свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ поводом јеврејске Нове године, празника Рош Хашана, са жељом да празничну радост подијеле с породицом и пријатељима.

"Славећи стварање свијета, овај празник пружа прилику Јеврејима да преиспитају изговорене ријечи и учињена дјела и да донесу добре одлуке за наредну годину. На младим генерацијама је обавеза да сачувају богату традицију и обичаје Рош Хашане, када се уз звуке шофара тражи благослов, а породице окупљају за празничном трпезом која симболично најављује благостање и срећу. Желим Вам добру наступајућу годину!", навео је Давидовић у честитки.

Он је истакао да најљепше честитке поводом Рош Хашане, јеврејске Нове године, Јеврејима упућује у име Републичког секретаријата за вјере и у своје лично име.

Јевреји широм свијета славе долазак јеврејске Нове године - Рош Хашана.

Јеврејска Нова година рачуна се по Тори од постанка свијета, обиљежава се два дана, и то у синагогама, молитвама покајања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана