Дарко Бањац на донаторском ручку за обнову Саборне цркве у Мостару

Срна
Дарко Бањац на донаторском ручку за обнову Саборне цркве у Мостару

МОСТАР - Предсједник Народне партије Српске (НПС) Дарко Бањац присуствује данас донаторском ручку за обнову Саборне цркве Свете Тројице у Мостару, гдје је разговарао са Његовом светости патријархом српским Порфиријем.

Из ове странке је саопштено да Бањац, заједно са највишим званичницима Републике Српске и региона, у Мостару борави поводом 150 година од освештања Саборне цркве Свете Тројице.

Бањац је био кум славе Саборне цркве Свете Тројице у Мостару 2018. године.

У Мостару је у току донаторски ручак за обнову Саборне цркве Свете Тројице којој присуствује више од 300 званица.

Донаторском ручку присуствују Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Федерације БиХ Нермин Никшић те многобројни високи званичници из Српске, Федерације БиХ, региона, градоначелници и начелници општина и други гости.

Његова светост патријарх српски Порфирије јутрос је, уз саслужење 14 владика и бројних свештеника, служио литургији у том храму.

Саборна црква Свете Тројице довршена је на јесен 1873. године, а освештана на Лучин дан исте године. Била је украс и један од симбола Мостара. У вријеме када је изграђена била је највећа православна црква на Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана