Данило чека лијечење у Болоњи: Дјечак што прије треба нашу помоћ и трансплантацију коштане сржи

ГС
Данило чека лијечење у Болоњи: Дјечак што прије треба нашу помоћ и трансплантацију коштане сржи

Дјечак Данило Шуковић, који у марту пуни 15 година, треба помоћ добрих људи за лијечење у Болоњи гдје се налази због Хочкинове болести, односно тумора лимфних жлијезда од које је оболио 2020. године.

Живи у Новом Саду, а мајка му је из Бањалуке. Отац му је био припадник Жандармерије Србије и погинуо је на радном задатку 2010. године.

Како је за Српскаинфо речено у дјечаковој породици, он је лијечен двије године у Србији.

– Након свих опција које смо исцрпили, пребачен је за Болоњу гдје се третно налази са мајком. Доктори су рекли да је потребно да уради три дозе терапије које коштају по 17.000 евра и да затим иде трансплантација коштане сржи. Те тарапије и трансплантација отприлике би коштале 240.000 евра – рекли су нам.

За прогнозе је још рано. Данило је у Болоњу отишао прошло понедјељак и цијеле седмице је радио прегледе, налазе, скенере, ЦТ…

Током ове седмице треба да се утврди какво је његово стање, колико времена ће требати за терапију, да ли ће их примити све одједном.

Кажу да се ових дана осјећа добро, мада је имао проблема са температуром, али то је санирано.

Осим тога, за Данилово лијечење могуће су уплате из БиХ на рачун УниЦредит Банке 3383502273752744 и Атос банке 5672412700045303. За уплате из иностранства [email protected]

Како су нам рекли из његове породице, први одлазак у Болоњу, односно прву терапију платило је хуманитарно удружење “Жандарм” из Београда.

Они су донирали два милиона динара, колико кошта прва терапија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана