"Дани Српске куће" од 31. октобра до 2. новембра, циљ - изградња кућа за вишечлане породице

ГС
Foto: РТРС

Манифестација "Дани Српске куће" биће одржана од 31. октобра до 2. новембра у Бањалуци с циљем да се прикупе средства за изградњу кућа за вишечлане социјално угрожене породице у Републици Српској. Организатор Фондација Српска кућа ове године одлучила је да програм чине предстве за дјецу, омладину и одрасле.

Ми правимо куће, а они дом! - један је од слогана фондације "Српска кућа" која ове године гради куће за четири вишечлане социјално угрожене породице из Бањалуке, Језера и Дервенте.

Низом активности прикупљају средства не само за изградњу већ и за комплетно опремање кућа, а једна од активности је и манифестација "Дани Српске куће" у оквиру које ће бити одигране три представе позоришта из Београда, Требиња и Бањалуке.

Манифестација починје 31. октобра извођењем монодраме Јефимија требињског позоришта Мале ствари за средњошколце. 1. новембра на програму је представа "Не играј на Енглезе".

Дани Српске куће завршавају дјечијом представом "Јунак у трегерима" Дјечијег позоришта Републике Српске 2. новембра.

Улазнице за дјецу и омладину су 5 КМ на добровољној бази, а за представу гостију из Србије су 20, 50 и 100 марака и већ од сутра могу се набавити на билетарници Дјечијег позоришта.

Сав приход од продатих улазница биће усмјерен у хумане сврхе, за изградњу кућа социјално угроженим вишечланим породицама Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана