Дани Српске куће: Бањалучка публика препознала спој умјетности и хуманости

Анита Јанковић Речевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Извођењем представе "Не играј на Енглезе" у Бањалуци је вечерас завршено друго вече манифестације "Дани Српске куће" која за циљ има прикупљање средстава за градњу кућа вишечланим и социјално угроженим породицама из Републике Српске.

Организатор манифестациј је Фондација "Српска кућа" у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Дјечијим позориштем Републике Српске на чијој сцени су вечерас играли познати глумци из Београда које је публика у више наврата наградила громогласним аплаузом.

Чланица Фондације Српска кућа Јелена Трнинић Милићевић истакла је да су презадовољни посјећеношћу и извођењем представе, истакавши да су све карте распродате.

- Чињеница да је публика глумце четири пута враћала на бину показује да смо у најљепшем могућем свјетлу спојили умјетност, културу и хуманст. Велики посао нам тек предстоји, али ово нам је дало додатну снагу и мотивацију - рекла је Трнинић Милићевић и најавила да приказивање тв серијала креће од средине мјесеца на Алтернативној телевизији.

Презадовољни су и београдски глумци који су се одрекли хонорара за Српску кућу. Александар Радојичић рекао је да је престава рађена за малу, интимну сцену што није био случај вечерас будући да су играли пред многобројном публиком.

- Мислим да смо успјели да дочарамо оно што ова представа јесте. Можда је ово и најбоље играње до сада ове представе - рекао је Радојичић.

Присутне званице вечерас су имали прилику да погледају и трејлер за тв серијал Српска кућа на којем организатори предано ране, а чије приказивање на Алтернативној телевизији почиње средином овог мјесеца.

Зарада од продаје карата намијењена је за изградњу кућа породицама из Бањалуке, Језера и Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана