Данас трећи ваздушни медицински транспорт

Срна
Данас трећи ваздушни медицински транспорт

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари и техничари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске данас су извршили још један, трећи по реду, успјешан ваздушни медицински транспорт пацијената.

Ријеч је о 43-годишњој А.М, која је из Опште болнице у Требињу упућена на даље лијечење у УКЦ Републике Српске са дијагнозом дископатија и обољење коријена живца слабина.

Раније данас, припадници Хеликоптерског сервиса и љекари и техничари имали су двије истовремене интервенције које су реализоване професионално, брзо и координисано на двије локације.

Дјевојчица од годину и девет мјесеци транспортована је из Сарајева у "Институт за мајку и дете" у Београд са дијагнозом хемијски пнеумонитис, односно упала плућа због ингестије токсичне течности упућена на даље лијечење.

Истовремено, други хеликоптер је из Требиња за Бијељину транспортовао 47-годишњу пацијенткињу Ј.М. са дијагнозом нон стеми /блокада једне од срчаних артерија која захтјева уградњу стента/.

Данашње три операције ваздушног медицинског транспорта извршене су изузетно професионално, брзо и одлично координисано, што потврђује сву неопходност и потребу постојања Хеликоптерског сервиса и његовог даљег јачања у смислу набавке нових летјелица.

Иако је садашњи број летјелица скроман, припадници Хеликоптерског сервиса и љекари УКЦ-а увијек су спремни, те одлучно, храбро и брзо испуњавају сваки задатак с циљем спасавања људских живота.

у овој години, закључно са данашњим даном, успјешно је извршено 55 медицинских транспорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана