Данас наоблачење, могуће локалне непогоде

Срна
Данас наоблачење, могуће локалне непогоде

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује наоблачење уз јаку кишу, а локално су могући пљускови са грмљавином и непогоде.

Прије подне биће претежно сунчано и врло топло. Средином дана ће почети наоблачење са сјеверозапада и сјевера које током послијеподнева доноси пад температуре, јаку кишу и локалне пљускове са грмљавином. Понегдје ће бити услова за локалне непогоде, олујни вјетар, град и интензивне падавине, које ће обухватати сјеверни појас и премјештати се ка сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу и југоистоку биће претежно сунчано током већег дијела дана. Увече са Јадрана поново долази нова јака кишна зона која ће прво захватити запад и Херцеговину, а затим ће се у ноћи и наредног дана премјештати ка истоку обухватајући цијелу земљу.

У првом дијелу дана дуваће на сјеверу слаб сјеверни, на југу слаб јужни. Послије подне вјетар постепено јача и при проласку јаких пљускова могући су јаки до олујни удари вјетра. Дневна температура ваздуха биће од 28 на сјеверозападу до 36 на југу и истоку, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

У БиХ јутрос је претежно сунчано вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода. Температура у 8.00: Соколац, Чемерно и Гацко 16, Бјелашница 17, Сребреница, Хан Пијесак, Дринић и Широки Бријег 18, Фоча, Рудо, Бихаћ и Бугојно 19, Сарајево, Приједор, Мркоњић Град и Нови Град 20, Бањалука, Билећа, Рибник, Ливно и Зеница и Мраковица 21, Зворник, Вишеград, Сански Мост и Тузла 22, Добој и Требиње 23, Бијељина и Мостар 24, те Неум 27 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана