Данас киша, снијег и пад температуре

ГС
Данас киша, снијег и пад температуре

БИЈЕЉИНА- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, након прохладног јутра, очекује се киша, а на планинама сусњежица и снијег уз пад температуре.

Киша ће током пријеподнева почети на југу и западу, а током дана и у осталим крајевима.

На југу и западу се очекују обилније падавине са пљусковима уз јак ветар.

На планинама се очекује сусњежица и снијег уз пад температуре ваздуха, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура биће од два до девет, на југу до 15 степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је облачно, у већини крајева је регистрована киша, осим у сјеверним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус три, Хан Пијесак и Сребреница минус један, Соколац и Тузла нула, Бањалука и Бијељина један, Добој три, Бихаћ четири, Сарајево пет, Билећа шест степени Целзијусових. 

Наранџасто упозорење због обилних падавина и јаког вјетра
Метеоаларм је издао за данас наранџасто упозорење за поједине крајеве у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ због обилних падавина, те јаких и олујних удара вјетра јужног и југоисточног смјера.

На подручју Фоче очекују се обилне падавине, мјестимично од 40 до 60 литара кише по метру квадратном.

У Требињу су прогнозирани удари вјетра од 50 до 70, локално и око 90 километара на час, те од 40 до 60 литара кише по метру квадратном, локално и више.

За подручје Мостара најављено је између 40 и 60, локално и до 75 литара кише по метру квадратном.

На подручју Ливна најављени су удари југа између 60 и 80 километара на час и између 30 и 60 литара кише по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана