Данас јак вјетар и обилна киша

ГС
Данас јак вјетар и обилна киша

БАЊАЛУКА – Према подацима Хидрометеоролошког завода Републике Српске, ујутро, 4. октобра, очекују се обилне падавине у Херцеговини, док ће у осталим крајевима киша бити слабијег интензитета.

Најмање кише се предвиђа на крајњем истоку и сјевероистоку земље.

У западним подручјима Републике Српске очекује се количина падавина од 40 до 80 мм, док се у Хрватској, уз саму границу са Босном и Херцеговином, предвиђа и преко 100 мм кише.

У Херцеговини ће укупна количина падавина бити у распону од 70 до 120 мм, што ће у кратком временском периоду довести до појаве бујичних поплава, посебно у урбаним зонама, као и до проблема са оборинским водама и отицањем. Очекује се и пораст водостаја ријека на сливу Уне.

Поред обилних падавина, у четвртак и петак ујутро ће дувати јак вјетар, посебно у Херцеговини, гдје се очекују олујни удари. Брзина вјетра ће у тим подручјима бити од 50 до 80 км/х, док ће на сјеверу и сјевероистоку земље вјетар бити слабог интензитета.

Грађани се позивају на опрез због потенцијалних проблема које могу проузроковати ови временски услови, посебно у зонама које су подложне бујичним поплавама и јаком вјетру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана