Данас до 37 степени, на снази жуто упозорење

Срна
Данас до 37 степени, на снази жуто упозорење

БАЊАЛУКА - Жуто упозорење на високу температуру ваздуха за данас је издато за готово цијелу БиХ, а очекује се 37 степени Целзијусових.

-Могући су здравствени ризици међу угроженим особама, старијим или врло младим - објављено је на сајту Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској упозорење је издато за период од 11 до 19.00 часова за бањалучку, приједорорску и требињску регију гдје ће температура ваздуха бити између 32 и 36 степени, а за фочанску и вишеградску од 11 до 180 часова.

У ФБиХ за регије Бихаћа, Сарајева, Мостара и Тузле упозорење је издато за период до 17 часова.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и веома топло вријеме уз температуру ваздуха до 37 степени Целзијусових.

На истоку ће током поподнева доћи до умјереног развоја облака који само понегдје може донијети слабу пролазну кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен источни и сјевероисточни, на југу и на планинама вјетар повремено јак.

Максимална температура ваздуха биће од 32 до 37, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у седам часова: Соколац 14, Хан Пијесак 16, Сарајево, Мркоњић Град, Рудо и Чемерно 17, Тузла и Билећа 18, Зеница и Нови Град 19, Приједор 20, Бањалука и Добој 21, Бијељина 22, Неум 27 степени Целзијусових. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана