Дан жалости у Палама због погибије мајке и ћерке

ГС
Foto: АТВ

ПАЛЕ - У Палама је данас Дан жалости због смрти мајке и кћерке које су животе изгубиле у пожару који је захватио њихову породичну кућу у недјељу навече.

Општинска управа Пале замолила је медије да поштују жељу породице Терзић и да не прате и не снимају тренутак данашње сахране двоје чланова ове породице који су страдали у пожару.

-Ово је велика трагедија и неизмјерно болан тренутак за породицу, њихову родбину, комшије и пријатеље и сматрамо да као одговорно друштво сви требамо поштовати њихову вољу, укључујући и медије - саопштено је из општинске управе.

У саопштењу се додаје да породица сматра да је ријеч о интимној ситуацији којој није потребан публицитет.

О цијелом случају, односно пожару, узроцима и посљедицама медији информације могу тражио од надлежних органа.

-Разумијемо интересовање јавности, али сматрамо и да је жеља породице најпреча и да сви томе треба да се прилагодимо. Хвала за разумијевање - наводи се у саопштењу.

Љубиша Терзић успио је да двоје дјеце извуче кроз прозор из ватром захваћене куће те евакуише родитеље из приземља, али нажалост није стигао да из ватрене буктиње извуче супругу Јелену и кћерку јер се пожар веома брзо разбуктао, потврђено је јуче "Гласу Српске".

Пожар је избио нешто прије један час иза поноћи, а како сазнајемо Јелена Терзић, која је страдала у пожару, је прва примијетила ватру и обавијестила супруга Љубишу и позвала ватрогасце.

- Он је одмах кренуо да спасава дјецу и све њих. Прво је кроз прозор  извукао двоје дјеце, а затим је успио да  родитеље изведе из призељма. Тада је  видио  да супруга и треће дијете нису изашли и одмах је кренуо  по њих, али није успио да уђе јер је ватра захватила цијели спрат и све улазе као и балкон. Горио је стиропор у фасади - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана