Дан српског јединства обиљежен у Канади

Srna
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА- На обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе први пут и у Канади, амбасадор БиХ Марко Милисав је рекао да Срби, без обзира са које стране ријеке Дрине или океана се налазили, увијек воле Републику Српску и Србију.

Милисав је представницима српске дијаспоре пренио изразе захвалности и честитке руководства Републике Српске, предсједника Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Желим да вам пренесем честитке али и захвалност због тога што чувате нашу традицију и наш идентитет у Канади. Важно је, нарочито на данашњи дан, да се окупимо како би још једном показали јединство, слогу и саборност, да се окупимо под нашом тробојком и покажемо да смо један народ", истакао је Милисав.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је под покровитељством Канадско српског савеза као кровне организације српске дијаспоре у Канади, уз присуство представника српских удружења, истакнутих појединаца из српске дијаспоре и канадског политичког живота.

Српска дијаспора у Канади је веома бројна и према процјенама више од 130.000 Срба живи и ради у Канади, од чега највише у Онтарију.

Српска дијаспора у Канади сваке године обиљежава значајне датуме и празнике Републике Српске и Србије, Видовдан, 9. јануар, Сретење, а ово је први пут да је уприличена прослава поводом 15. септембра.

Присутнима су се обратили амбасадор БиХ у Канади Марко Милисав, генерални конзул Србије Небојша Татомировић и посланик у Парламену Онтарија Том Ракочевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана