Дан отворених врата - интересовање веће од очекиваног

Срна
Foto: срна

БИЈЕЉИНА - Више од 120 ученика деветих разреда из шест основних школа са подручја Бијељине и Лопара данас је посјетило бијељинску болницу и у пратњи медицинског особља обишло одјељења и службе у овој здравственој установи.

"Менаџмент Болнице Свети врачеви сматра да нам у наредном периоду пријети недостатак здравствених радника и у договору са руководством школа организовали смо Дан отворених врата како би се што већи број ученика завршних разреда упознао о ономе што ми радимо и евентуално уписао нешто из здравствене струке у наредном периоду", изјавио је директор Болнице Златко Максимовић.

Он је додао да је обавеза менаџмента да заједно са свим школама обезбиједи квалитетан здравствени кадар, саопштено је из Болнице.

Помоћник директора бијељинске болнице Немања Јанковић каже да је задовољан интересовањем младих за посао медицинског радника и да ће се овакве активности у Болници наставити.

"У наредном периоду пружићемо прилику и осталим школама на подручју регије Бијељина да нас посјете. Дјеци морамо пружити праву информацију да би им омогућили прави избор будућег занимања", рекао је Јанковић.

Ученици нису крили своје задовољство данашњом посјетом бијељинској болници, међу њима је Мелиха Хамзић из Основне школе "Свети Сава" у Бијељини која каже да медицинску науку треба учити и његовати као језик којим се говори.

Њена школска другарица Ирина Марковић наводи да је привлачи рад на дјечијем одјељењу и да је фасцинирана виђеним током посјете бијељинској болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана