Дамјановић: Треба нам још жена у политици

Срна
Дамјановић: Треба нам још жена у политици

БАЊАЛУКА - Равноправност жена, њихова заштита од насиља и унапређење права жена зависе у највећој мјери од политичког ангажмана жена и зато је важно да су на мјестима одлучивања жене које су спремне да се боре за што бољи статус, поручила је посланик СПС-а у Народној скупштини Републике Српске Тамара Дамјановић.

Дамјановићева на Мраковици присуствује радионици “Заједничким напорима до већег броја жена на мјестима одлучивања”, у организацији Фондације “Удружене жене”, која овим активностима настоји да оствари дијалог са женама из политике, саопштено је из СПС-а.

Она је истакла да су овакве активности од изузетне користи, због отварања дијалога и тема које могу допринијети унапређењу статуса жена у друштву и политици.

Према њеним ријечима, важно је прије свега да жене имају подршку да се баве политиком и да директно учествују у мијењању ствари.

“Не знам за остале политичке субјекте, али у СПС-у имамо снажну подршку и путем Форума жена промовишемо важност учешћа жена у политици. За нас је то увијек актуелна тема и увијек ћемо учествовати у активностима које промовишу равноправност, заштиту од насиља и једнаке шансе. По питању учешћа жена у политици, свакако да би било пожељно да нас је још више”, истакла је Дамјановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана