Дамјановић: Екскурзије у складу са препорукама института

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић рекао је данас да ће се екскурзије, излети и матурске вечери организовати у складу са препорукама Института за јавно здравство.

Дамјановић је навео да је Институт за јавно здравство на неки начин дозволио да се могу организовати екскурзије, а да је у правилницима средњих и основних школа то прецизирано како се то може учнити. Он је данас у Зворнику, гдје присуствује састанку Актива директора средњих и основних школа регије Бирач, рекао да је задовољан радом образовних установа у овој регији и у наставним и у ваннаставним активностима.

"Разговарамо о стању и начину организовања наставе у времену у којем је још на снази епидемиолошка ситуација изазвана вирусом корона, о такмичењу на начин враћања у нормалу, о спољашњем вредновању квалитета рада школа које смо започели 2019. године, а прекинуто је из епидемиолошких разлога", рекао је Дамјановић новинарима.

Он је додао да Педагошки завод у наредних мјесец и по дана треба да изврши спољашње вредновање 105 основних и средњих школа у Републици Српској. Предсједник Актива директора средњих школа регије Бирач Биљана Писић, која је директор Средњошколског центра "Петар Кочић" из Зворника, нада се да ће матурске екскурзије бити реализоване јер су ученици током пандемије бити ускраћени за много тога. "Важно је да дјеца осјете шта значи матруска екскурзија, да се друже и да посјете неке историјске знаменитости које имамо у Републици Српској", рекла је Писићева.

Предсједник Актива директора основних школа на регији Бирач Андрија Млађеновић захвалио је представницима Педагошког завода и додао да ће у заједничком раду бити откоњене све недоумице присутне у органзацији наставе. Директор Техничког школског центра Зворник Горан Грујуић оцијенио је да је стање у средњошкослком образовању далеко боље и у материјалном и у погледу квалитета наставе у односу на ранији период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана