Да ли Српску чека рекордна љетна туристичка сезона

Срна
Да ли Српску чека рекордна љетна туристичка сезона

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је Срни да ће љетна туристичка сезона у Српској резултатима оборити и рекордну претходну годину.

Шулић је рекао да је задовољан туристичким резултатима у првом кварталу ове године, наводећи да су настављени позитивни прошлогодишњи трендови.

"Нажалост, и ова година је обиљежена са нешто мање падавина када је ријеч о зимској туристичкој сезони. Подаци сада за предсезону, у прољетном и љетном периоду, на нашим туристичким дестинацијама попут Требиња, Фоче, Бањалуке и осталих, говоре да су наши туристички потенцијали и хотели већ сада поприлично букирани. Већ сада је тешко наћи слободан кревет у нашим туристичким мјестима", рекао је Шулић.

Он је истакао да се Српска добро припремила за љетну туристичку сезону.

"Очекујемо да ће ова љетна сезона оборити рекорд претходне године. Министарство ће наставити радити на промоцији туристичких потенцијала Републике Српске како међу грађанима Српске тако и људима који живе ван граница Српске", рекао је Шулић.

Он је навео да ће то бити рађено различитим кампањама и промоцијама.

"Сјећате се да смо почетком године имали значајну манифестацију промоције Српске на београдском Сајму туризма гдје смо наступили на скоро 500 метара квадратних простора заједничким снагама. Наредне године објединићемо и већи број сајмова", рекао је Шулић.

Он је подсјетио да се током љетне туристичке сезоне очекује и доношење новог закона о боравишној такси који ће изједначити хотеле, мотеле и пансионе са приватним изнајмљивачима смјештаја.

"Све активности су у циљу да имамо што већи број туриста у Републици Српској", рекао је Шулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана