Цвијановићева посјетила Цркву Светог Саве на Менхетну

Срна
Цвијановићева посјетила Цркву Светог Саве на Менхетну

ЊУЈОРК - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић посјетила је данас у Њујорку Цркву Светог Саве на Менхетну и изразила увјереност да ће овај храм, који је 2016. године тешко оштећен у пожару, уз помоћ вјерног народа и посвећеност свештенства ускоро поново добити стари сјај.

-Гдје год да сам, увијек са посебним задовољством посјећујем мјеста нашег националног и духовног окупљања. Једно од таквих мјеста у Њујорку је Црква Светог Саве на Менхетну -  навела је Цвијановићева.

Он је подсјетила да је ова светиња у власништву Српске православне цркве пуних 80 година, а 2016. године је тешко оштећена у пожару.

-Од тада је у процесу обнове, а увјерена сам да ће уз помоћ вјерног народа и посвећеност њеног свештенства ускоро поново добити свој стари сјај. Захвалност нашим домаћинима на лијепом гостопримству и несебичном труду који улажу на очувању наше вјере, традиције и идентитета - навела је Цвијановићева на “Инстаграму”.

Цвијановићева се претходно данас састала са предсједником Генералне скупштине УН Чабом Корошијем са којим је разговарала о глобалним темама, те актуелним политичким приликама у БиХ и региону.

Она је јуче у Њујорку учествовала на Конференцији УН о средњорочном прегледу спровођења циљева акције “Вода за одрживи развој” за период 2018-2028. године, те разговарала са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом и са предсједником Словеније Наташом Пирц Мусар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана