Цвијановићева положила вијенац на споменик погинулим борцима Старчевице

Срна
Цвијановићева положила вијенац на споменик погинулим борцима Старчевице

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у оквиру обиљежавања крсне славе бањалучке мјесне заједнице Старчевица - Мала Госпојина положила вијенац на споменик за 104 погинула борца Војске Републике Српске из тог насеља.

Помен је служило свештенство Епархије бањалучке, а вијенце и цвијеће су положили бројни становници и представници мјесне заједнице Старчевица, чланови породица погинулих бораца, представници институција Српске и Бањалуке, јавних фирми и удружења проистеклих из одбрамбено отаџбинског рада и други.

Обиљежавање Мале Госпојине биће настављено у парохијском дому Цркве Свете Петке на Старчевици, гдје ће бити обављен славски обред.

Старчевица је једно од најбројнијих насеља у Бањалуци и има око 25.000 становника.

Српска православна црква прославља данас Рођење Пресвете Богородице - Малу Госпојину, један од највећих завјетних празника.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да споменик погинулим борцима Војске Републике Српске /ВРС/ у бањалучкој мјесној заједници Старчевица, на који је положила вијенац, треба да служи као опомена и подсјетник да представници власти све што раде - раде у интересу Српске. Цвијановићева је истакла да је Српска изнад свих интереса, те да је обавеза институција, али и грађана Српске, да то разумију као свој приоритет приоритета.

"То нам је гаранција очувања Српске, што подразумијева да сами можемо да одлучујемо о својој судбини, креирамо одређене процесе и идемо у неку свјетлију будућност", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Након што је данас у оквиру обиљежавања крсне славе бањалучке мјесне заједнице Старчевица - Мала Госпојина положила вијенац на споменик за 104 погинула борца ВРС из тог насеља, Цвијановићева је изјавила да су Срби научили тешке и тужне лекције из прошлости. "Ово значи да се сјећамо свих који су дали животе или дијелове тијела за слободу коју данас уживамо.

Наша садашњост и будућност јесу нешто на шта смо усмјерени, али усмјерени смо и да памтимо и одамо почаст и признање свима који су нам дали ову слободу, те направили темеље Српске у којој данас живимо и желимо да је сачувамо", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Драгомир Ђукић рекао је да крсну славу обиљежавају традиционално, те да сваке године посјећују и обилазе споменик погинулим борцима из овог насеља који су дали животе за Српску. "То је најмање што можемо урадити и ово мјесто нећемо и не смијемо заборавити", рекао је Ђукић.

Он је рекао да је у парохијском дому Цркве Свете Петке на Старчевици свештенство Епархије бањалучке обавило славски обред, након чега је за госте уприличен ручак. Старчевица је једно од најбројнијих насеља у Бањалуци и има око 25.000 становника

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана