Цвијановићева положила камен темељац за изградњу обданишта

Срна
Цвијановићева положила камен темељац за изградњу обданишта

ПЕЛАГИЋЕВО - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић положила је данас камен темељац за изградњу обданишта у Пелагићеву коју финансирају Влада Српске са 700.000 КМ и општина са 150.000 КМ.

Цвијановићева је рекла новинарима након полагања камена темељца да је Влада Републике Српске издвајала знатна средства из буџета за изградњу вртића широм Српске.

Она је истакла значај изградње оваквих објеката, важних за образовање дјеце, нагласивши да треба радити на стварању услова да свака локална заједница има вртић.

Начелник општине Пелагићево Славко Тешић рекао је Срни да су градњу обданишта капацитета 50 дјеце иницирали родитељи, те да је ово једна од мјера у оквиру пронаталитетне политике у овој локалној заједници.

“Огромну захвалност дугујемо Влади Републике Српске, Кабинету предсједника Српске и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику јер је ово њихов пројекат”, истакао је Тешић.

Он је подсјетио да је Пелагићево прва општина у Српској која је обезбиједила бесплатне уџбенике за све основце, као и бесплатан превоз средњошколаца до њихових школа у сусједним општинама и градовима, те стипендије за ученике средњих школа и студенте. 

Обданиште би са радом требало да почне до јуна сљедеће године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана