Цвијановићева и Вишковић најавили боље услове за рад бањалучке Гимназије

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић поручили су данас ученицима и запосленима у бањалучкој Гимназији да ће у нову школску годину ући са бољим условима за рад, прије свега када је ријеч о систему гријања и новој столарији.

Цвијановићева је, приликом посјете овој школи, рекла да ће из буџета предсједника Републике и из Буџета Српске бити интервенисано одређеним средствима да би били ријешени горући проблеми ове школе.

Она је навела да је улога Гимназије немјерљива и да њени ученици остварују добре резултате у свим областима те подсјетила да се ради на обнови многих школа у Српској и да је у многим локалним заједницама тај посао већ завршен.

Обраћајући се ученицима и професорима ове школе, Вишковић је рекао да ће у Гимназији бити ријешено питање система гријања за шта је потребно 250.000 КМ, колико треба издвојити и за реконструкцију крова, али да ће рјешавање тог питања мало сачекати.

Он је подсјетио да је Влада у новембру прошле године Гимназији одобрила 150.000 КМ за замјену столарије.

Вишковић је истакао да ђаци ове школе постижу значајне резултате, посебно када је ријеч о математици, физици и страним језицима.

Директор Гимназије Вита Малешевић рекла је да се у овој школи суочавају са великим проблемима и захвалила предсједнику и премијеру што су спремни да помогну да би ученици и запослени имали нормалне услове за рад.

Након обраћања, Вишковић и Цвијановићева су се упутили у облизак Гимназије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана