Цвијановићева добитница признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- У Ректорату Београдског универзитета данас су уручене награде "Капетан Миша Анастасијевић", а међу добитницима је и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић за допринос унапређењу сарадње Србије и Српске.

У име Цвијановићеве награду је примио шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Престижно признање, названо по утемељивачу српске привреде и великом добротвору који је свом народу оставио и зграду Ректората Београдског универзитета, ове године добило је 22 лауреата будући да је ово 22. година откако се признање додјељује.

Признања су, између осталих, уручена генералном директору Нафтне индустрије Србије Душану Бајатовићу, директору Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Миловану Бојићу, директору Клиничког центра Ниш Зорану Перишићу, доктору Весни Туркулов из Клиничког центра Војводине и доктору Весни Вујачић из Института за трансфузију крви Србије.

Лауреати су и атлетичарка и свјетска шампионка у скоку удаљ Ивана Шпановић Вулета и чувени музичар Бора Дугић, који су били спријечени да приме признање.

Награду "Капетан Миша Анастасијевић" утемељила је компанија "Медија инвент", а покровитељи су Привредна комора Србије и Унија послодаваца Србије.

Признање чине повеља и статуета капетана Мише Анастасијевића коју је израдио вајар Љубиша Манчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана