Цвијановић: Успјех сваке локалне заједнице - успјех свих у Српској

Срна
Foto: Срна

ЧЕЛИНАЦ - Успјех Челинца, као и сваке друге локалне заједнице у Српској, представља колективни успјех свих који живе у Српској и који граде њену будућност, рекла је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић вечерас у Челинцу.

Цвијановићева, која је присуствовала обиљежавању Дана и крсне славе општине Челинац - Сабора Светог архангела Гаврила, захвалила је начелнику те општине Влади Глигорићу и локалној амдинистрацији за добру сарадњу са Владом Српске и републичким институцијама и што су способни да организују велике манифестације које окупљају људе на заједничку прославу Дана општине и крсне славе.

Цвијановићева је рекла новинарима да се Дан општине у Челинцу организује традиционално свечано.

Општина Челинац данас прославља Дан и крсну славу - Сабор Светог архангела Гаврила, а поводом тога организован је већи број манифестација.

Служен је и парастос и положени вијенци за погинуле борце челиначког краја.

У Храму Светог архангела Гаврила служена је света литургија и обављен славски обред.

Вечерас је одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су заслужним појединцима и установама додијељена општинска признања.

На платоу уз градско шеталиште вечерас је уприличен забавни програм.

Додик: Обиљежавање дана општине, али и њених успјеха

Дану и крсној  слави општине Челинац присуствовао је и  Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, али и успјеха које ова локална заједница постиже дуги низ година.

“Драго ми је да смо успјели рјешавати многе нагомилане проблеме”, рекао је Додик новинарима у Челинцу.

Он је као примјер навео мост у општини Челинац који је изграђен заједничким средствима са Србијом.

Додик је истакао да се радило и на уређењу корита ријеке Врбање која је раније плавила ову општину и наносила велику штету.

“Овде смо са грађанима ове општине да прикупимо енергију за неке наше будуће побједе. Честитам свима Дан општине. За сваку локалну заједницу је важан њен дан”, рекао је Додик, изразивши задовољство због начина на који општина Челинац заједно са својим грађанима обиљежава свој дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана