Цвијановић у Петровцу-Дринићу: Помоћ у реализацији пројекта отварања вртића

ГС
Цвијановић у Петровцу-Дринићу: Помоћ у реализацији пројекта отварања вртића

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас у Петровцу-Дринићу да ће помоћи овој локалној заједници у реализацији пројекта отварања предшколске установе за коју је већ заинтересовано око 30 породица.

- Имамо изворе финансирања и са других мјеста и на тај начин, удруживањем средстава, доћи ће до реализације тог доброг пројекта - рекла је Цвијановић новинарима након састанка са начелником општине Петровац-Дринић Драгом Ковачевићем.

Навела је да је за санацију објекта предвиђеног за вртић потребно око 200.000 КМ, али да ће се ићи у фазну реконструкцију која ће омогућити да, уз знатно нижа средства, дођу до вртићког простора.

Цвијановић је додала да је у овој локалној заједници неопходно радити и на путној инфраструктури, те да ће одређени посао урадити и предузеће Путеви Републике Српске.

Када је ријеч о пољопривреди, Цвијановић је навела да су локални пољопривредници укључени у одређене пројекте ресорног министарства.

- Имамо овдје шумско газдинство које запошљава више од 200 људи, сматрам да је то велики финансијски подстрек за породице чији су чланови запослени и у интересу нам је да то одржимо функционалним - рекла је Цвијановић.

Ковачевић је навео да је са предсједником Српске разговарао о важним питањима за ову локалну заједницу, те додао да су близу реализације пројекта отварања вртића.

Он је нагласио да им посјета предсједника Српске представља даљи подстрек у даљем настојању да стварају што квалитетније и повољније услове за живот у овој општини.

Наин састанка, којем је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић, Цвијановић је са Ковачевићем и министром посјетила Друштвени дом у изградњи који се финансира из средстава Владе Републике Српске и општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана