Цвијановић: РТРС од оснивања испуњава основну мисију служења јавности

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у Радио-телевизији Републике Српске 30 година постојања и рада, те истакла да јавни сервис од оснивања испуњава своју основну мисију служења јавности.

"Развојни пут институције од националног значаја није био нимало једноставан. У најтежем времену када се бранила Република Српска, била је у служби истине и брана пропагандним наративима, а богата аудио-визуелна архива коју Телевизија Републике Српске ствара и чува 30 година важан је свједок прошлости и баштина Републике Српске", навела је Цвијановићева.

Она је додала да исказаним професионализмом у свим сегментима производње програма, као и напретком у техничком и технолошком смислу, јавни сервис даје велики допринос афирмацији Републике Српске и њених грађана.

Цвијановићева је нагласила да јавни сервис Републике Српске обиљежава јубилеј вриједан поштовања, три деценије постојања и рада и да од 19. априла 1992. године, када је емитован први Дневник, Телевизија Републике Српске испуњава своју основну мисију служења јавности.

"У увјерењу да ћете остати истрајни у очувању статуса кредибилне телевизије у најбољем интересу и на добробит јавности и цјелокупне друштвене заједнице, још једном вам честитам јубилеј и желим пуно успјеха у даљем раду", закључила је Цвијановићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана