Цвијановић: Подршка селу један је од приоритета институција Српске

Срна
Цвијановић: Подршка селу један је од приоритета институција Српске

БИЈЕЉИНА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Семберија окосница пољопривредног развоја Републике Српске, а плодна земља и вриједни домаћини гаранција су да ће тако бити и убудуће.

- Зато ми је посебно задовољство што сам данас посјетила домаћинство Јакшић из бијељинског села Градац - Ступањ и разговарала са члановима породице и њиховим комшијама - навела је Цвијановићева на свом "Инстаграм" налогу.

Према њеним ријечима, млади домаћин, Радивоје, апсолвент је на Пољоприведном факултету и позитиван примјер младог човјека који је спреман да остане на селу и стечена знања и вјештине искористи за развој сопственог домаћинства.

-Порука је јасна - подршка селу и нашим пољопривредницима један је од приоритета институција Српске и тако ће бити и у предстојећем периоду - истакла је Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић претходно је данас посјетила у селу Доња Чађавица код Бијељине Цркву Светог пророка Илије.

 

Жељка Цвијановић позвала је данас градоначелника Бијељине и представнике локалне власти да ријеше преостала имовинско-правна питања како би се фискултурна сала у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Великој Обарској код Бијељине привела пуној намјени и олакшало похађање наставе.

Цвијановићева је истакла да су владе Републике Српске и Србије обезбиједиле значајна средства за изградњу фискултурне сале у тој школи, да је завршен дио грађевинских радова и да су обезбијеђена средства за завршетак радова, али да треба ријешити имовинско-правна питања.

Предсједник Српске је апеловала на градоначелника Бијељине и представнике локалне власти да се активно укључе и ове године ријеше преостала имовинско-правна питања.

-Желим да што прије завршимо комплетирање школе и фискултурне сале и да захвалим и Влади Србије која је издвојила значајна средства и штета би била да то не урадимо што је могуће прије - рекла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што ту школу похађа 280 ученика, а следеће године ће се уписати два одјељења и додала да се спремно улази у наредну школску годину.

-Видим овдје један општи развој и желим дати подршку мјештанима јер многи од њих живе од пољопривреде - рекла је Цвијановићева.

Подсјетивши да ускоро почиње наредна школска година, Цвијановићева је пожељела сретан почетак наставе свим просвјетним радницима, дјеци и родитељима у Српској.

Директор школе Зоран Јовановић захвалио је предсједници Српске на посјети и додао да су имали конструктиван разговор о инвестирању у школу и да је договорено да се убрзају радови на завршетку фискултурне сале ове или следеће школске године.

Састанку предсједника Српске са руководством школе присуствовали су министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана