Цвијановић: “М:тел” један од стубова развоја Српске

Срна
Цвијановић: “М:тел” један од стубова развоја Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Репубике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да компанија “М:тел” представља један од економских стубова развоја Републике Српске и Србије, да запошљава велики број људи и да је друштвено одговорна компанија.

“Томе могу и сама да посвједочим након много година на различитим позицијама. Заиста смо увијек имали сви ослонац када је у питању подршка и спорту и култури и људима који су били у потреби”, рекла је Цвијановићева у манастиру Ступље код Прњавора, гдје је присусувовала прослави крсне славе “М:тела” - Светог пророка Илије.

Цвијановићева је, честитајући славу, нагласила да је поносна што је на овом мјесту и што је настављена традиција која је била прекинута.

Она је захвалила игуману и домаћинима који су омогућили да се оствари једна посебна веза између компаније “М:тел” и манастира.

“Захваљујем директору компаније Јелени Триван за све оно што је урадила од доласка на ово мјесто. Успоставила је добре контакте са свима, са институцијама, обичним људима, са грађанима, што представља добробит и за компанију, али и за нашу цијелу Републику Српску”, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да је чини срећном што су заједно радили и давали за Републику Српску, те јој задовостзво што је управо манастир Ступље мјесто гдје се обиљежава овако важан дан за компанију “М:тел”.

Триванова је нагласила да је задовољство послије 12 година поново оживјети ову традицију и окупити се око обичаја који је вијековима присутан у српском народу.

“Од тренутка када сам дошла на ово место, моја намера и жеља су да мењамо ствари набоље, али једнако тако и да задржимо, па и да вратимо оно што је било лепо и добро, да оживимо традицију, културу и вредности које су нас чиниле посебним”, нагласила је Триван.

Према њеним ријечима, традиционалне вриједности и окупљање око идеје заједништва и идентитета треба да буду неодвојиви дио живота ове компаније, а крсна слава као обичај то и симболизује.

Игуман манастира Платон захвалио је директору “М:тела” Јелени Триван што је окупила драге госте на једном мјесту и што су изабрали баш овај манастир Ступље за обиљежавање овог свечаног дана.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић за долазак и посјету манастиру Ступље, чиме је указала част домаћинима, манастиру и свим присутним гостима.

Игуман Платон је упознао госте са историјом манастира, манастирском библиотеком, као и светињама које се ту чувају - честица Часног крста на којем је био распет Исус Христос, те више од 500 честица светих моштију.

Након литургије и освештања славског колача, уприличен је и славски ручак у манастирском комплексу. Компанија “М:тел” даровала је овај манастир донацијом за изградњу манастирског оградног зида.

Из “М:тела” су навели да овај дан треба да подсјети све на дух заједништва, атмосферу пријатељства, уважавања и традиционалног наслеђа.

Обиљежавању крсне славе компаније “М:тел” присуствовали су и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић, те представници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана