Цвијановић: Јединствена Република Српска може много тога да направи

СРНА
Foto: Велибор Трипић

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је данас да јединствена Република Српска може много тога да направи и да добра сарадња СНСД-а и НПС-а служи у прилог таквом заједништву.

- Наша сарадња треба да служи у прилог јединству, заједништву, које показујемо на политичком терену, да бисмо у практичном смислу имали у рукама све механизме и могли да изађемо у сусрет потребама наших грађана - рекла је Цвијановић новинарима у Козарској Дубици, гдје је присуствовала извјештајној конференцији НПС-а.

Цвијановић, која је присуствовала извјештајној конференцији НПС-а у Козарској Дубици, рекла је да је то радни састанак, али и нешто што треба да покаже добру сарадњу двије партије и да је потврди.

- У претходном периоду имали смо добру сарадњу и тако ћемо наставити - изјавила је Цвијановић за Срну.

Она је напоменула да су СНСД и НПС кроз своје политике опредијељени да јачају Републику Српску, чувају њене институције и надлежности.

- Опредијељени смо да имамо Републику која мисли својом главом, која је способна да одлучује у својим институцијама, која је у стању да их јача да би могле да рјешавају своје обавезе према грађанима - рекла је Цвијановић.

Цвијановић је напоменула да су у ове двије странке опредијељени да заједнички бране све политичке ставове, било да је ријеч о томе да треба да се искажу на нивоу заједничких институција БиХ или било гдје на међународном плану.

- Ево са народом, са црквом сарађујемо - желимо да покажемо да једна Република, која је јединствена, може много тога да направи - рекла је Цвијановић.

Предсједник НПС-а Дарко Бањац изразио је задовољство што је Цвијановић, у име коалиционог партнера СНСД-а, данас у Козарској Дубици и што се јача коалициона сарадња.

- По мени је јако битно да се тај добар однос настави. Зато нам је овдје и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, да покажемо да ћемо и убудуће наставити заједно оно што смо до сада радили, а то је, прије свега, да ћемо заступати политику која се зове Република Српска, поготово зато што знам да потпредсједник СНСД-а радити један одговоран посао, гдје политика Републике Српске мора бити испред свега - поручио је Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана