Цвијановић: Изузетно значајна изградња школе на Паприковцу

Срна
Цвијановић: Изузетно значајна изградња школе на Паприковцу

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је изузетно значајна изградња школе у бањалучкој мјесној заједници Паприковац, у којој ће у двије смјене ићи по 450 ђака, зато што ће тиме бити ријешен вишегодишњи проблем.

"Изградњом ће бити ријешен велики проблем у овој мјесној заједници јер дјеца тренутно одлазе у три различите школе. Ово је растуће насеље са много младих брачних парова и сигурно је да ће изградња школе бити олакшавајућа околност за живот", рекла је Цвијановићева новинарима након презентације идејног рјешења за изградњу школе.

Она је навела да је до сада тражена повољна локација за изградњу основне школе.

"Влада ће обезбиједити новац за изградњу школе. Осим школе у овој мјесној заједници предвиђена је изградња вртића, а становници су рекли да им је потребна и амбуланта", додала је Цвијановићева.

Она очекује да Град Бањалука у реализацији наведеног пројекта обави свој дио посла.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић нагласила је да ће изградњом школе бити побољшани услови живота за становнике мјесне заједнице Паприковац.

"Веома сам задовољна што учествујем у развоју образовања и ширењу мреже школа у Српској. Са Владом Српске учествовала сам у оснивању три основне школе и то ове у насељу Паприковац, основне школе у бањалучкој мјесној заједници Ада и школе у Источној Илиџи", рекла је Тривићева.

Она је навела да ће школа имати све неопходне капацитете.

"Важно је што је Влада Српске донијела одлуку о изградњи школе, завршавамо идејно рјешења, па главни технички пројекат", рекла је Тривићева и навела да ће бити неопохдно издвојити три до четири милиона КМ за изградњу школе.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Паприковац Ненад Рачић оцијенио је да је изградња школе један од највећих пројеката који ће бити реализовани у овој мјесној заједници.

"Дјеца из ове мјесне заједнице, када буде завршена школа, неће више морати да прелазе велике саобраћајнице и иду по неколико километара до прве образовне установе. Зато је важно што ћемо имати основну школу, тиме ће квалитет живота бити побољшан", рекао је Рачић и напоменуо да је планирана и изградња вртића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана