Цвијановић и Вишковић у посјети Дервенти: Град са одличним привредним амбијентом

Срна
Цвијановић и Вишковић у посјети Дервенти: Град са одличним привредним амбијентом

ДЕРВЕНТА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је Дервента синоним за град са одличним привредним амбијентом и великим бројем домаћих, али и страних инвеститора.

Цвијановићева је навела на "Инстаграму" да подршка привредницима и стварање што бољег амбијента за њихово пословање остају трајни приоритети институција како на локалном, тако и на републичком нивоу.

Предсједница Српске је данас са премијером Радованом Вишковићем боравила у посјети Дервенти током које су обишли и два успјешна привредна субјекта која заједно запошљавају 850 радника.

"Из погона дервентске фирме 'Амика' излази кожна и пвц обућа врхунског квалитета, док се предузеће 'Дигитал електроник' бави производњом електронских компоненти, као и развојем софтвера и обрадом метала. Обје фирме су извозно оријентисане, а производи вриједних Дервенћана могу се наћи широм свијета", објављено је на "Инстаграму" предсједника Српске.

Цвијановић и Вишковић су се раније данас састали са руководством града Дервента на челу са градоначелником Милорадом Симићем.

Вишковић: Влада својим интервенцијама спасила многа предузећа у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада својим интервенцијама у пандемији спасила многа предузећа у Републици Српској, међу којима и фирму "Амико" у Дервенти.

Након данашње посјете Дервенти и предузећу "Амико", Вишковић је рекао да га радује чињеница да је интервенција Владе из априла 2020. године на неки начин спасила пословање ове компаније.

"У том периоду је био блокиран увоз и извоз и сировина и производа и ми смо исплатом плата и доприноса омогућили овом предузећу да настави рад у пуном капацитету и да данас траже нове раднике", рекао је Вишковић новинарима.

Вишковић је нагласио да "Амико" запошљава раднике из неколико локалних заједница које гравитирају Дервенти, те да је то примјер успјешног привредног субјекта.

"Италијански инвеститор је стоодстотни власник фирме и радујем се што ћемо у наредном периоду разговарати о повећању производње. Компанија запошљава више од 600 радника, те обезбјеђује плате које су изнад просјека у њиховој бранши", напоменуо је Вишковић, који је "Амико" посјетио заједно са предсједником Републике Жељком Цвијановић.

Вишковић рекао је данас да власник фирме "Дигитал електроник" из Дервенте, која се бави производњом у области електронике и обраде метала и запошљава 180 радника, планира да даље инвестира и развија производне погоне те повећа број запослених.

Вишковић је, након посјете овој компанији, истакао да се "Дигитал електроник" бави лонг пословима дорадом за познатог купца и ради на најсавременији начин са цнц машинама које имају и роботизовано варење.

"Овај привредник је направио повезницу са својом матичном фирмом у Аустрији у Салцбургу и производњу пласира на европско тржиште", рекао је Вишковић новинарима.

Градоначелник Дервенте Миодраг Симић рекао је да овај град има добру сарадњу са републичким властима, те изразио задовољство што су им данас у посјети предсједник Републике Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

Након разговора са званичницима Српске и посјете предузећу "Амико", Симић је рекао да је вриједност извоза оствареног у Дервенти 333 милиона КМ, што је завидно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана