Цвијановић: Економски факултет Универзитета Бањалука испунио мисију

Срна
Цвијановић: Економски факултет Универзитета Бањалука испунио мисију

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић похвалила је данас Економски факултет Универзитета у Бањалуци, који прославља 47 година рада и постојања, што је испунио мисију и успјешно провео многе генерације, па су његови студенти препознати у друштву.

Цвијановићева је рекла новинарима да је Економски факултет Универзитета Бањалука важан елемент система високог образовања и честитала је јубилеј руководству, наставном кадру и студентима.

Она је навела да је за похвалу што нису одустали од главних циљева, што и јесте мисија овог факултета, те су успјешно провели многе генерације, нагласивши и да овај факултет ужива велики углед.

Цвијановићева је рекла да је радује што Влада у континуитету подржава образовне установе, као и установе у сфери високог образовања, подсјетивши да је било различитих интервенција да би се наставило или створили бољи услови за рад.

Најавила је да ће се то наставити и у наредном периоду након пројекта енергетске ефикасности, па је додала да је ове године планирано да се уложе одређена средства у опремање простора који ће бити на услузи наставницима и студентима.

"Радује ме чињеница да људи са ентузијазмом овдје раде. Дошли смо да дамо подршку и руководству факултета и наставном кадру и студентима и да кажемо да ћемо заједно - Влада, институције и наше високошколске установе кроз тијесну сарадњу биљежити боље резултате и имати све боље услове за рад", истакла је Цвијановићева.

На Економском факултету Универзитета у Бањалуци у току је свечана академија поводом 47 година постојања и рада на којој ће бити промовисана 94 студента првог циклуса студија, три магистра, један мастер, а четири најбоља студента ће бити награђена.

Свечаној академији, поред Цвијановићеве, присуствује и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, ректор Универзитета Радослав Гајанин, као и ресорни министар Срђан Рајчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана