Ћурић: Земљиште продато у складу са процедурама

Срна
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ- Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да је градско земљиште продато у складу са процедурама и прописима, као и по већој цијени од почетне, те одбацио оптужбе требињске опозиције о нелегалној продаји.

Ћурић је навео да су прије продаје градског земљишта биле организоване двије лицитације, истакавши да су надлежна одјељења и Градска управа обавили све што је било неопходно и у складу са прописима.

"Ми смо имали почетну цијену за продају земљишта од 180 КМ, она је продата за више од 200 КМ", рекао је Ћурић новинарима.

Он каже да је градска Скупштина изгласала да се у буџет за 2021. годину од продаје земљишта остваре приходи од три милиона КМ, а да требињска опозиција оваквим оптужбама жели да угрози буџет града.

Одборници требињске опозције поднијели су данас кривичну пријаву против Ћурића због, како су навели, "нелегалне продаје градског земљишта".

 

Град Требиње је у протеклом периоду продао четири парцеле укупне површине 8.294 метра квадратна, а земљиште је продато за око 1, 7 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана