Чубриловићу уручена плакета за допринос у области безбједности саобраћаја

Срна
Чубриловићу уручена плакета за допринос у области безбједности саобраћаја

БАНЈАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић уручио је данас предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу Плакету за несебично залагање у области безбједности саобраћаја.

Плакета је уручена поводом 10 година постојања Агенције за безбједност саобраћаја Српске, у чијем формирању је и Чубриловић дао допринос.

Ћорић је рекао новинарима након уручења плакете у Бањалуци да је направљен велики корак од људи који су прије 10 година били у власти и одлучили да оснују такву агенцију, јер су видљиви резултати која је постигла са другим учесницима на пољу безбједности саобраћаја.

Он је нагласио да је број погинулих лица за 10 година на путевима Српске, као и број саобраћајних незгода са тежим посљедицама, смањен за трећину.

“То нису резултати са којима смо задовољни и циљ нам је да то смањимо на што мању могућу мјеру”, нагласио је Ћорић.

Вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић, који је присуствовао уручењу плакете, рекао је да за 10 година рада ова агенција има завидне резултате који се огледају у смањењу броја страдалих лица у саобраћајним несрећама за више од 36 одсто и са скоро удупланим степеном моторизације.

“Када је Агенција била формирана у Српској је било око 210.000 регистрованих возила и 136 страдалих лица. Прошла година је завршена са 420.000 регистрованих возила и са 101 страдалим лицем”, навео је Крунић.

Он је подсјетио да је у вријеме формирање агенције Чубриловић био министар саобраћаја и веза, који је “осјетио шта значи имати ову агенцију”.

Из Народне скупштине Републике Српске саопштено је да је Чубриловић захвалио министру и руководиоцима Агенције што нису заборавили почетке њеног рада, а посебно је похвалио предан рад Агенције када је ријеч о безбједности саобраћаја у локалним заједницама у Српској. /крај/нб/аб/видео/фотоЕнтер

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана