Чубриловић: Унаприједити услове рада запослених у путничком саобраћају

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Влада Српске препознала значај путничког саобраћаја у очувању привредног и друштвеног живота, те да ће у наредном периоду бити интензивиране активности на унапређењу услова рада запослених у путничком саобраћају.

Током састанка у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске о рјешавању проблема јавног превоза у Српској и проналажења механизама за унапређење услова рада превозника, Чубриловић је указао на значај јавног превоза у Републици Српској, те подржао рјешавање проблема превозника.

Он је рекао да је неопходно заштитити путнички саобраћај у Српској и измијенити законску регулативу на нивоу БиХ.

"Путнички саобраћај је угрожен, те је неопходно пронаћи модалитете а циљем одржавања несметаног функционисања путничког саобраћаја и стабилности", истакао је Чубриловић, саопштено је из ресорног министарства.

Предсједник Удружења послодаваца саобраћаја и веза Републике Српске Дејан Мијић рекао је да у области јавног превоза и путничког саобраћаја постоје бројни проблеми, као што су нелегални превоз, недостатак радне снаге, финансијски проблеми и законска регулатива на нивоу БиХ.

Мијић је захвалио Чубриловићу за исказану подршку, додајући да је при рјешавању проблема изузетно значајна помоћ ресорног министарства, што ће допринијети опстанку јавног превоза и предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана