Чубриловић: Српски народ храбро и одлучно устао против фашизма

СРНА
Чубриловић: Српски народ храбро и одлучно устао против фашизма

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим учесницима НОР-а, њиховим потомцима и свим грађанима Републике Српске 27. јул, Дан устанка у борби против фашизма 1941. године, поручивши да је српски народ храбро и одлучно устао против фашизма и нацизма и да је у тој борби дао огромну жртву.

Чубриловић је рекао да и овај датум, као и многи други, потврђују слободарски дух српског народа који се кроз историју морао борити за слободу, мир и живот достојан човјека.

"Поносни смо на наше храбре претке који су страдалништвом омогућили нашу слободу. Никада не смијемо заборавити огромну жртву коју је српски народ поднио у Другом свјетском рату у борби против фашизма и нацизма", истакао је Чубриловић.

Он је навео да данас многи због политичких и идеолошких разлога настоје да умање улогу и жртву српског народа у побједи над фашизмом и нацизмом, најмрачнијим цивилизацијским пошастима.

"Срби су у НДХ убијени само зато што су били Срби. Немилосрдно су убијане и жене и дјеца, која су одвођена у логоре смрти. Сјећање на њих наша је трајна обавеза, као и чување поносне антифашистичке традиције нашег народа.

Јуначка борба српског народа једна је од основних лекција које морају учити генерације које долазе", истакао је Чубриловић. Српски устаници у Другом свјетском рату заузели Дрвар и Грахово у борби коју су повели против усташа и њемачких окупатора.

Напад на Дрвар је у вријеме постојања СФРЈ прослављан као дан устанка народа БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана