Чубриловић: Сабљић изградио препознатљиво име хроничара свог времена

Срна
Чубриловић: Сабљић изградио препознатљиво име хроничара свог времена

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог новинара Славише Сабљића и РТРС-у, истичући да је Сабљић дугогодишњим богатим новинарским радом изградио препознатљиво име хроничара свог времена.

"Славиша ће остати у сјећању свих нас као изврстан репортер који је испричао своје највеће приче о обично-необичним људима, препознатљивим стилом и непогрешивим новинарским даром. Скроман и упоран, одлучан и искрен, успио је годинама да пажњу јавности задржи упознајући нас боље са нама самима", навео је Чубриловић у телераму.

Дугогодишњи новинар и уредник РТРС-а Славиша Сабљић преминуо је јуче у Бањалуци.

Сабљић је 26. марта обиљежио 45 година рада, током којих је објавио 22.000 прича - вијести, информација, репортажа, коментара. Снимио је више од 2.500 прича за РТРС и био аутор серијала "Капи завичаја".

Добитник је бројних признања, између осталог и признања "Златно перо" за изузетна новинарска достигнућа и допринос укупном развоју и унапређењу новинарства, које му је додијелило Удружење новинара Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана