Чубриловић: Независни и професионални медији темељ демократског друштва

Срна
Foto: архива

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим новинарима и свим запосленим у медијима 3. мај - Свјетски дан слободе медија, истичући да су независни и професионални медији темељ сваког демократског друштва.

Чубриловић је нагласио да законодавни оквир Републике Српске гарантује потпуне медијске слободе.

"Желим вам да, у служби истинитог и правовременог информисања јавности, сачувате слободу и објективност и допринесете демократизацији нашег друштва. Слободу медија и новинарства нико не може, нити смије да угрози", навео је Чубриловић у честитки.

Он је истакао да је важно да медији, уз поштовање највиших професионалних и етичких кодекса, раде несметано и да, уз побољшање материјалних и професионалних услова рада новинара, информишу грађане о свим важним политичким, друштвеним, економским, културним и спортским догађајима, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је рекао да је у условима евидентне глобалне медијске и информативне кризе узроковане пласирањем нетачних и непровјерених информација ради свјесног стварања атмосфере хаоса и манипулације јавним мњењем, неопходно сачувати објективност и професионалност у раду медија.

"Потребно је сачувати слободу медија и унаприједити положај новинара у нашем друштву, али против злоупотребе слободе медија морамо се заједно борити", закључио је Чубриловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана