Црвени крст: Подјела брашна почиње у јануару

Срна
Црвени крст: Подјела брашна почиње у јануару

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Подјела око 420 тона брашна коју ће Влада Републике Српске дозначити Црвеном крсту у оквиру помоћи социјално угроженим породицама кренуће почетком јануара, рекао је стручни сарадник у Црвеном крсту Републике Српске Стефан Лопатић.

Лопатић је навео да ће 420 тона брашна које је донирала Влада, бити дистрибуисано у свих 64 општинских и градских организација Црвеног крста, а неће бити намијењена само социјално угроженима, већ и појединцима и вишечланим породицама којима је помоћ потребна.

Он је додао да је у питању помоћ поводом новогодишњих и божићних празника коју ће дијелити Црвени крст. Лопатић је подсјетио да је Влада Републике Српске заједно са овом донацијом, за потребе рада Црвеног крста Републике Српске овој организацији донирала скоро 1.000 тона брашна.

Он је појаснио да ће центри за социјални ради дијелити пакете који садрже два литра уља, по два килограма шећера и соли, те 10 конзерви, али ће прије подјеле бити оређени приоритети да би се избјегло дуплирање помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана