Човић: Нека нас уочи Божића окупе нада, мир, радост и љубав

Срна
Човић: Нека нас уочи Божића окупе нада, мир, радост и љубав

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Драган Човић приредио је вечерас у Сарајеву традиционални божићни пријем са којег је упутио поруке наде, мира, радости и љубави за све људе добре воље.

Човић је у пригодној бесједи честитао Божић вјерницима католичке вјероисповијести, позивајући све људе и народе у БиХ на слогу и заједништво, а као највеће вриједности у садашњем времену истакао наду, мир, радост и љубав.


"На нама је данас да учинимо све да очувамо мир и суживот међу свим заједницама у БиХ", поручио је Човић на пријему, који је организовао за представнике политичког, вјерског и јавног живота у БиХ, као и међународне званичнике.

Поздрављајући многобројне присутне госте, Човић је посебно захвалио колегама, лидерима СНСД-а Милораду Додику и СДП-а Нермину Никшићу, који су данас у Сарајеву потписали документ у вези са смјерницама, начелима и циљевима у извршној и законодавној власти у БиХ, а посебне поздраве упутио је српском члану и предсједавајућој Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић.

Он је нагласио да БиХ не би требало да буде мјесто за нетолеранцију и ретроградне политике, те да су сви људи позвани да се радују успјесима других, без обзира на вјерску припадност и сва искушења.

Човић је позвао све политичаре и медије у БиХ да развијају политичку културу како би повећали међунационалну толеранцију и разумијевање, а за то је огромна подршка управо данашња одлука о додјели кандидатског статуса БиХ за чланство у ЕУ.

"То је порука да је европска будућност надомак БиХ", истакао је Човић и захвалио домаћим политичарима, као и политичарима из сусједства, те међународним званичницима који дјелују у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана