Ћосић: Славуј ће остати упамћен као свједок страдања српског народа у сарајевским казаматима

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је телеграм саучешћа породици Славка Јовичића, бившег посланика у Парламентарној скупштини БиХ и некадашњег заточеника у логору "Силос", у којем је нагласио да ће Јовичић остати упамћен као свједок историје и страдања српског народа у сарајевским казаматима.

"Са великом тугом примио сам вијест о смрти Славка Јовичића, нашег Славуја, који ће остати упамћен као свједок историје и страдања нашег народа у сарајевским казаматима деведесетих година прошлог вијека, али и човјек неизмјерне енергије, који је и поред страхота које је преживио успио да сачува ведар дух и пријатељски однос према људима", наводи се у телеграму.

Ћосић је нагласио да смрт Славка Јовичића представља губитак не само за његову породицу, него и за пријатеље, све људе који су га познавали и цијелу заједницу.

Он је изразио наду да ће злочинце и Славкове мучитеље из злогласног "Силоса" стићи заслужена казна, а да ће Славујева напаћена душа бар на оном свијету пронаћи мир и спокој.

"Искрено саосјећајући у вашем болу, у име Градске управе Источно Сарајево и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", навео је Ћосић.

Славко Јовичић Славуј преминуо је јуче у 69. години, а биће сахрањен данас на гробљу Баре у Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана