Ћорић: "Жељезнице" - холдинг три предузећа

Срна
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да су разлози за доношење измјена и допуна Закона о жељезницама у томе да је у поступку реструктурисања "Жељезница Републике Српске" донесена одлука да ово привредно друштво убудуће послује као холдинг са три зависна предузећа. Ћорић је, образлажући овај приједлог у Народној скупштини, рекао да се њиме продужава рок за уређење путних прелаза са пет на 10 година.

"Трећа ствар је усклађивање са регулативом ЕУ о питању превоза путника. Јавни превоз путника је дефинисан и у складу са обавезама које имамо према транспортној заједници гдје ће се локалне заједнице убудуће морати укључивати у јавни превоз путника у жељезничком саобраћају", рекао је Ћорић.

Посланик Уједињене Српске Маринко Драгишић рекао је током скупштинске расправе да је веома мало урађено на уређењу путних прелаза, те да намјерава да упути апел надлежнима да се тренутно стање поправи. Посланик СДС-а Томица Стојановић сматра да је приједлог о продужењу рокова за уређење путних прелаза са пет на 10 година веома лош.

Министар Ћорић рекао је у завршној ријечи да не постоји ниједан путни прелаз преко пруге који није адекватно обиљежен и у складу са прометом саобраћаја на тој дионици, као и да се наставља рад на уређењу путних прелаза.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о жељезницама Српске данас су по хитном поступку размотрили посланици Народне скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана