Ћорић: Уз помоћ Владе привреда се опоравила

Срна
Ћорић: Уз помоћ Владе привреда се опоравила

БАНЈАЛУКА - Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић поручио је вечерас да је привреда Српске успјела да се опорави уз помоћ Владе Српске што је изузетно значајно.

”Прошле године привреда Републике Срепске се опоравила и постигнути су резултати који су у свим параметрима бољи од оних из 2020. и 2019. године”, рекао је Ћорић у Бањалуци на манифестацији “Избор најуспјешнијих у Републици Српској за 2021.годину”.

Он је истакао да је прошле године премашен извоз у односу на 2018.годину, што довољно говори о стању у привреди.

“Наградићемо вечерас најбоље привреднике који су показали како се може успјешно радити и пословати. Вјерујем да ће тако наставити на добробит Републике Српске”, додао је Ћорић.

Он је нагласио да су мјере Владе Републике Српске имале позитиван ефекат за опоравак привреде која се у посљедњих двије године суочавала са великим иазовима.

Ћорић каже да ће Привредна комора дати пуни допринос у стварању развијеног и стабилног привредног система.

“Конструктивним приједлозима привредника, али и академске заједнице могуће је креирати властити модел привредног развоја. Свима који су добили признања честитам са жељом да буду још успјешнији у времену које долази. Позивам Владу Српске да наставимо радити на налажењу рјешења који су од интереса за привреду како би били створени повољнији услови пословања”, рекао је Ћорић.

Манифестацији присуствују премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, посланици у Народној скупштини, представници локалних заједница, завнице из привредног и друштвеног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана