Ћорић: Само окупљени око цркве можемо сачувати идентитет и традицију Српског народа

СРНА
Ћорић: Само окупљени око цркве можемо сачувати идентитет и традицију Српског народа

ПРИЈЕДО - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да српски народ, гдје год се налази, има обавезу да чува традицију и вјеру, а један од начина је и јединство за изградњу вјерских објеката.

"Српска православна црква /СПЦ/ кроз вијекове је одржала српски народ и само окупљени око цркве можемо сачувати идентитет и традицију српског народа и успјешно одговорити на бројне изазове у данашњем времену", рекао је Ћорић током посјете Цркви Светог пророка Илије у Доњој Чађавици код Бијељине са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић.

Током обиласка парохијског дома, за чију изградњу је из буџета предсједника Српске издвојено 20.000 КМ, Ћорић је истакао опредијељеност Министарства саобраћаја и веза, Владе Српске и руководства Српске да заједно са представницима СПЦ ради на помоћи обнови вјерских објеката, чвршћем повезивању и унапређењу сарадње.

"Изградња парохијског дома веома је значајна за православну вјеру и становнике овог села и изузетно је важно што смо овдје окупљени са свештенством и вјерницима. Српски народ, гдје год се налази, има обавезу да чува традицију и вјеру, а један од начина је и јединство за изградњу вјерских објеката", навео је Ћорић.

Он је додао са СПЦ окупља народ, уједињује и спаја и темељ је у очувању идентитета, традиције, културе и духовног развоја српског народа, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана