Чордаш: Завршена изградња стамбеног објекта за избјегла и расељена лица у Лакташима

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш изјавио је да су завршени сви планирани радови на изградњи стамбеног објекта са 15 станова за избјегла и расељена лица на подручју општине Лакташи.

У Бањалуци је најавио да ће ускоро бити формирана комисија за одабир корисника, након чега ће се приступити избору корисника који би требали да уселе у нову зграду у јуну, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Из Секретаријата подсјећају да се овај објекат финансира средствима Развојне банке Савјета Европе, а укупна вриједност радова износи 810.000 КМ без ПДВ-а.

Чордаш је изразио задовољство због завршетка још једног пројекта на подручју општине Лакташи који ће омогућити да кров над главом добију породице из ове осјетљиве категорије које годинама чекају да трајно ријеше своје стамбено питање.

Општина Лакташи је за овај објекат обезбиједила прикључке струје, воде и канализације.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић рекао је да ће до краја марта бити завршено асфалтирање приступног пута, након чега ће зграда добити употребну дозволу како би корисници што прије уселили у нове станове.

На састанку је било ријечи и о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2022. годину у оквиру којег су планирана средства за помоћ повратницима и интерно расељеним лицима на подручју општине Лакташи, као и о додјели помоћи за обнову и изградњу вјерских објеката, односно за Парохијски дом у Лакташима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана