Честитке поводом Васкрса

ГС
Честитке поводом Васкрса

БАЊАЛУКА- Српска православна црква прославља сутра највећи хришћански празник - Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих, побједа живота над смрћу, а представља суштину хришћанске вјере. Многи званичници, партије и појединци честитали су православним вјерницима највећи хришћански празник.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић честитао је Васкрс Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому и свим православним вјерницима у БиХ, а у честитки је истакао да у вријеме суочавања са разним искушењима треба да остану упућени једни на друге.

"Ваше високопреосвештенство, Вама и свим православцима у БиХ честитам Васкрс. Поруке највећег хришћанског празника симболизују побједу живота над смрћу, добра над злом, обнављају вјеру и наду да ћемо његујући исконске цивилизацијске вриједности створити боље окружење за све нас", навео је Комшић у честитки.

Он је пожелио да у данашње вријеме суочавања са разним искушењима треба да остану упућени једни на друге, добри једни за друге.

"Желим да овај празник у ваше домове донесе благостање и срећу, те да га проведете са својим породицама, пријатељима и сусједима у добром здрављу. Христос васкрсе!", поручио је Комшић.

Честитку поводом Васкрса православним вјерницима упутио је и премијер Федерације БиХ Фадил Новалић.

"Желим да овај празник, који носи поруке мира, оптимизма и наде у бољу будућност, проведете у добром здрављу и радости са својим најмилијим, пријатељима и комшијама", навео је Новалић у честитки.

Он је пожелио да се заједништвом, међусобним разумијевањем и поштивањем гради боља будућност.

Васкрс је честитала и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић.

"Вјерујем да и у изазовном времену, празници попут православног Васкрса могу бити прилика да у БиХ јачамо заједништво и приврженост универзалним вриједностима", наводи се у честитки. 

Принц Александар Карађорђевић честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, епископима, свештенству и свим православним вјерницима, поручивши да овај свети дан и празник над празницима учвршћује вјеру и уноси топлину у срца.
Наводећи да је васкрсење Исуса Христа донијело спасење цијелом свијету, принц Александар је нагласио да Христова побједа живота над смрћу, која се догодила када је Спаситељ устао из гроба, даје наду и сигурност.

"Сви смо ми његова деца и сви морамо да живимо сваки дан свог живота у складу са његовим светим речима, које нам дају смернице и које су наша водиља на путу који треба да следимо. Уз његов благослов, имаћемо снаге да савладамо све тешкоће", поручио је принц Александар Карађорђевић.

Принц, његова супруга Катарина и цијела краљевска породица упутили су православним вјерницима најсрдачније жеље за највећи празник, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Краљевског двора.

Демократски савез (ДЕМОС) честитао је свим православним вјерницима Васкрс са жељом да овај велики празник донесе срећу, љубав и благостање у сваки дом и сваку породицу, разумијевање и поштовање међу људима и вјеру у бољу будућност.

"Без Христовог васкрсења живот би био бесмислен, страдало би се без оправдања, патило би се без искупљења. Желимо вам да Васкрс и у овом тешком и изазовном времену дочекате у здрављу, духовном миру и радости", наводи се у честитки.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић честитао је највећи хришћански празник Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству Српске православне цркве и свим православним вјерницима.

"У предстојећим данима славимо живот и присјећамо се шта Васкрс заиста јесте, непролазност вриједности наше православне вјере. У вјери се пронађимо и помолимо се за све и покажимо да су љубав и хуманост основ нашег овоземаљског постојања. Христос васкресе, ваистину васкресе!", наводи се у честитки Стевандића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана