Честитке поводом 4. априла - Дана полиције и 30 година МУП-а РС: Стуб безбједности и чувар поретка

Г.С.
Честитке поводом 4. априла - Дана полиције и 30 година МУП-а РС: Стуб безбједности и чувар поретка

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да од настанка прије три деценије Полиција и Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске представљају снажну гаранцију грађанима Српске да ће живјети безбједно, а Република Српска уживати мир и стабилност.

- Република Српска је поносна што данас има јаку, стабилну, савремену полицијску структуру, која је стуб безбједности и чувар поретка - истакла је Цвијановић у честитки коју је поводом 4. априла - Дана полиције и 30 година МУП-а Српске упутила министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Српске.

Навела је да се ове године с поносом обиљежава значајан јубилеј, веома важан за све грађане Републике Српске.

- Чврсто и нераскидиво везани за свој народ, у одлучним и тешким годинама одбране Републике Српске, припадници полиције дали су немјерљив допринос - истакла је Цвијановићева.

Она је овом приликом исказала захвалност и дубоко поштовање према свим припадницима МУП-а, учесницима одбрамбено-отаџбинског рата, а посебно према онима који су дали своје животе или дијелове тијела.

 - Захвалност и дубоко поштовање дугујемо и полицијским службеницима који су страдали док су професионално, храбро и часно извршавали своје послове и задатке - нагласила је Цвијановићева.

Истакла је да је дужност и обавеза његовати сјећање на њихову несебичну жртву, чувати и јачати Републику Српску, зарад будућих генерација.

 - Поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у име грађана Српске и у своје име, Вама и свим припадницима МУП-а Републике Српске, упућујем искрене честитке - навела је Цвијановић у честитки, изразивши увјерење да ће припадници Полиције и МУП-а Српске наставити да професионално и успјешно извршавају тешке и захтјевне задатке.

И предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом 4. априла у којој је истакао да је полиција спремна да одговори сваком изазову и да представља важан стуб сигурне Републике.

Свим припадницима Полиције Републике Српске, Вишковић је исказао дубоку захвалност зато што, обављајући свој посао професионално, одговорно и предано, штите све грађане Српске.

Премијер је истакао да је Влада Републике Српске опредијељена да континуирано ради на унапређењу положаја и опремљености полиције, те поручио да ће подржати сваку иницијативу која доприноси ефикаснијем раду и заштити полицијских службеника и грађана.

Према његовим ријечима, Полиција Републике Српске, сачињена од добро опремљених, професионално обучених и специјализованих снага, спремна је да одговори сваком изазову и представља важан стуб сигурне и стабилне Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

- С поштовањем и поносом, данас се сјећамо и одајемо почаст свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су се храбро борили у Одбрамбено-отаџбинском рату и положили животе у одбрани Републике Српске - навео је Вишковић.

Честитку је упутио министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најискреније честитке поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске и 30 година МУП-а Републике Српске. Желим Вам пуно здравља, среће и успјеха како на личном, тако и на професионалном плану - навео је Вишковић у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је 4. април истакавши понос због јаке, стабилне, професионалне и веома организоване полиције.

Чубриловић је подсјетио на недавно убиство полицијског начелника у Приједору Раденка Башића, те поручио да ће Народна скупштина уложити додатне напоре да се побољша законски оквир којим ће се појачати казнена политика за најтежа кривична дјела, те постигну бољи услови за рад на заштити полиције и грађана.

- Желим да похвалим све полицајце који су учествовали у брзом разрјашњењу злочина у Приједору и да истакнем да је напад на полицију, на људе који штите мир и безбједност, у ствари напад на Републику Српску који мора бити најстроже кажњен - истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је Полиција Републике Српске дала немјерљив допринос у одбрани слободе и опстанка Републике Српске.

- Велику захвалност изражавамо према свим припадницима полиције који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату, а посебно исказујемо захвалност и поштовање према свима који су дали своје животе за слободу - истакао је Чубриловић у честитки Лукачу, Кострешевићу и свим припадницима МУП-а и Полиције Српске.

Он је свим припадницима МУП-а и Полиције Републике Српске честитао за одговорно и професионално извршавање задатака, у оквиру законских овлаштења, и пожелио им успјех и у будућем раду, са жељом да остану гарант заштите уставног поретка, поштовања владавине права и закона и очувања општег мира и безбједности у интересу Републике и свих грађана.

- Поносни смо што данас имамо јаку, стабилну, професионалну и веома организовану полицију која је суштински важна за Републику Српску, која штити права, безбједност и имовину свих наших грађана - нагласио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана